Categorie, , , MoeilijkheidBeginner

Ik probeer zoveel mogelijk te voorkomen dat ik uit pakjes of potjes kook. Hiermee bedoel ik voornamelijk sausjes, dipjes, gerechtpakketjes, etc. Pesto is hier een mooi voorbeeld van, want wat is nou lekkerder dan pesto zelf maken. Ik ben van mening dat geen enkel potje pesto het haalt qua smaak tegenover zelfgemaakte verse pesto!

Zelf pesto genovese maken
Voor1 Portie
Bereiding10 min
Dit heb je nodig
 4 Handjes verse basilicum
 1 Teentje knoflook
 30 g Pijnboompitjes
 30 g Parmezaanse kaas
 Olijfolie
 Zout en peper
Zo doen we dat
1

Als eerste gaan we de pijnboompitjes roosteren in een droge pan. Houdt het goed in de gaten want bij mij zit het verschil tussen wit en aangebrand verstopt in één seconde niet opletten hahaha.

2

Pluk de basilicumblaadjes en spoel ze even af. Pel vervolgens de knoflook.

3

Doe de basilicum, pijnboompitjes, knoflook en Parmezaanse kaas bij elkaar in een blender/keukenmachine/vijzel en maal het tot een mooie gladde massa.

4

Nu komt het belangrijkste. Voeg olijfolie toe aan het mengsel tot de dikte ontstaat die jij lekker vind. Proef wel tussendoor, want je wilt ook niet dat alle smaak verloren gaat vanwege een teveel aan olie.

5

Breng de zelfgemaakte pesto op smaak met zout en peper. Eet lekker!

Ingredients

Dit heb je nodig
 4 Handjes verse basilicum
 1 Teentje knoflook
 30 g Pijnboompitjes
 30 g Parmezaanse kaas
 Olijfolie
 Zout en peper

Directions

Zo doen we dat
1

Als eerste gaan we de pijnboompitjes roosteren in een droge pan. Houdt het goed in de gaten want bij mij zit het verschil tussen wit en aangebrand verstopt in één seconde niet opletten hahaha.

2

Pluk de basilicumblaadjes en spoel ze even af. Pel vervolgens de knoflook.

3

Doe de basilicum, pijnboompitjes, knoflook en Parmezaanse kaas bij elkaar in een blender/keukenmachine/vijzel en maal het tot een mooie gladde massa.

4

Nu komt het belangrijkste. Voeg olijfolie toe aan het mengsel tot de dikte ontstaat die jij lekker vind. Proef wel tussendoor, want je wilt ook niet dat alle smaak verloren gaat vanwege een teveel aan olie.

5

Breng de zelfgemaakte pesto op smaak met zout en peper. Eet lekker!

Pesto alla Genovese
Auteur

Schrijf een reactie

Pin It