Categorie, , , MoeilijkheidGemiddeld

Met het oog op minder voedselverspilling wil ik jullie dit makkelijke maar vooral heerlijke recept -voor zover je het een recept kunt noemen- niet onthouden. Je hebt maar weinig nodig om iets heel lekkers te maken, namelijk wat oud brood, een paar teentjes knoflook, een tomaatje en (hoeft niet) geraspte kaas.

oud brood toast met knoflook
Voor1 Portie
Totale tijd50 min
Dit heb je nodig
 4 Plakjes oud brood
 5 Teentjes knoflook
 2 Tomaatjes
 Peper, zout en geraspte kaas
Zo doen we dat
1

Ok, slinger je oven aan op 180 graden en laat deze lekker warm worden.

2

Pel de teentjes knoflook. Je kan in plaats van een paar teentjes ook gewoon een hele bol pakken en daar de bovenkant van afsnijden, maar voor het recept houden we het klein en makkelijk. Vouw van aluminiumfolie een klein bakje en doe daar de teentjes knoflook in. Voeg wat zout toe en een klein beetje olijfolie. Vouw het bakje dicht (niet helemaal) en zet het ongeveer 30 minuten in de oven.

3

Als de knoflook klaar is, laat je het een beetje afkoelen om het vervolgen in een bakje te prakken met een vork tot een lekkere smeuïge substantie. Smeer/schraap dit over je plakjes brood. Snij vervolgens de tomaat in plakjes en verdeel dit over de broodjes. Tot slot nog wat geraspte kaas eroverheen en de oven in. Laat ze ongeveer 15 minuten in de oven (20 minuten als je ze echt goed knapperig wilt hebben).

4

Snij de broodjes in smalle stukken en gooi er nog een snufje zout overheen. Eet smakelijk!

Ingredients

Dit heb je nodig
 4 Plakjes oud brood
 5 Teentjes knoflook
 2 Tomaatjes
 Peper, zout en geraspte kaas

Directions

Zo doen we dat
1

Ok, slinger je oven aan op 180 graden en laat deze lekker warm worden.

2

Pel de teentjes knoflook. Je kan in plaats van een paar teentjes ook gewoon een hele bol pakken en daar de bovenkant van afsnijden, maar voor het recept houden we het klein en makkelijk. Vouw van aluminiumfolie een klein bakje en doe daar de teentjes knoflook in. Voeg wat zout toe en een klein beetje olijfolie. Vouw het bakje dicht (niet helemaal) en zet het ongeveer 30 minuten in de oven.

3

Als de knoflook klaar is, laat je het een beetje afkoelen om het vervolgen in een bakje te prakken met een vork tot een lekkere smeuïge substantie. Smeer/schraap dit over je plakjes brood. Snij vervolgens de tomaat in plakjes en verdeel dit over de broodjes. Tot slot nog wat geraspte kaas eroverheen en de oven in. Laat ze ongeveer 15 minuten in de oven (20 minuten als je ze echt goed knapperig wilt hebben).

4

Snij de broodjes in smalle stukken en gooi er nog een snufje zout overheen. Eet smakelijk!

Oud brood toast met gepofte knoflook en tomaat
Auteur

Schrijf een reactie

Pin It