CategorieMoeilijkheidGemiddeld

Alles met noedels vind ik al gauw lekker! Zo, dat is eruit. Bijna alles wat je met noedels maakt resulteert in een heerlijk bakje comfort food, zo ook deze noedels met witte asperges en omeletreepjes. Heerlijk! Geniet ervan!

Noedels met witte asperges en omeletreepjes
Voor4 Porties
Bereiding1 hr
Dit heb je nodig
 1 kg Witte asperges
 4 Eieren
 250 g Egg noodles
 2 Eetlepels vissaus
 3 Eetlepels sojasaus
 2 Teentjes knoflook
 3 Stuks bosui
 Peper en Kokosolie (mag ook andere olie zijn)
Zo doen we dat
1

Dit is een wat ingewikkelder recept dan je van mij gewend bent, vooral omdat je veel dingen los moet doen voordat je het uiteindelijke resultaat bij elkaar hebt. We beginnen dan ook met het schillen van de witte asperges. Let op, goed schillen want je wilt geen draden in je mond en vergeet niet dat houtachtige kontje eraf te snijden. Vervolgens snij je de asperges in stukjes van ongeveer 4 cm. Doe de asperges in een pan met water en breng aan de kook en zet na 10 minuten het vuur uit en doe de deksel op de pan. Niet meer aanzitten tot we de asperges nodig hebben ;)

2

Bereid alvast de noedels volgens de instructies op de verpakking. Breek nu de eieren in een kom/bakje en doe er twee eetlepels water bij, de vissaus en wat peper. Even goed klutsen en daarna een goeie koekenpan op het vuur. Bak vervolgens 3 à 4 dunne omeletjes en snij ze in reepjes. Tip: Rol de omelet op en snij dunne reepjes, gaat een stuk makkelijker.

omeletreepjes maken

3

Pak nu een wok en doe daar wat kokosolie (of andere olie in) en fruit de in stukjes gesneden knoflook. Blus het geheel af met de sojasaus en voeg de asperges toe. Roerbak dit even een minuutje op hoog vuur. Doe nu de noedels en omeletreepjes erbij en roer het even goed door. Snij de bosuitjes in ringetjes en doe de helft bij de noedels in de pan. Zet het vuur uit.

witte asperges met sojasaus

4

Nu is het tijd om te gaan eten en daarvoor heb je... borden nodig, juist! Verdeel het gerecht lekker over de borden en maak het af door de overgebleven bosui eroverheen te doen. Het ziet er heerlijk uit, het ruikt heerlijk en de smaak is ook nog eens heerlijk. Eet smakelijk!

Ingredients

Dit heb je nodig
 1 kg Witte asperges
 4 Eieren
 250 g Egg noodles
 2 Eetlepels vissaus
 3 Eetlepels sojasaus
 2 Teentjes knoflook
 3 Stuks bosui
 Peper en Kokosolie (mag ook andere olie zijn)

Directions

Zo doen we dat
1

Dit is een wat ingewikkelder recept dan je van mij gewend bent, vooral omdat je veel dingen los moet doen voordat je het uiteindelijke resultaat bij elkaar hebt. We beginnen dan ook met het schillen van de witte asperges. Let op, goed schillen want je wilt geen draden in je mond en vergeet niet dat houtachtige kontje eraf te snijden. Vervolgens snij je de asperges in stukjes van ongeveer 4 cm. Doe de asperges in een pan met water en breng aan de kook en zet na 10 minuten het vuur uit en doe de deksel op de pan. Niet meer aanzitten tot we de asperges nodig hebben ;)

2

Bereid alvast de noedels volgens de instructies op de verpakking. Breek nu de eieren in een kom/bakje en doe er twee eetlepels water bij, de vissaus en wat peper. Even goed klutsen en daarna een goeie koekenpan op het vuur. Bak vervolgens 3 à 4 dunne omeletjes en snij ze in reepjes. Tip: Rol de omelet op en snij dunne reepjes, gaat een stuk makkelijker.

omeletreepjes maken

3

Pak nu een wok en doe daar wat kokosolie (of andere olie in) en fruit de in stukjes gesneden knoflook. Blus het geheel af met de sojasaus en voeg de asperges toe. Roerbak dit even een minuutje op hoog vuur. Doe nu de noedels en omeletreepjes erbij en roer het even goed door. Snij de bosuitjes in ringetjes en doe de helft bij de noedels in de pan. Zet het vuur uit.

witte asperges met sojasaus

4

Nu is het tijd om te gaan eten en daarvoor heb je... borden nodig, juist! Verdeel het gerecht lekker over de borden en maak het af door de overgebleven bosui eroverheen te doen. Het ziet er heerlijk uit, het ruikt heerlijk en de smaak is ook nog eens heerlijk. Eet smakelijk!

Noedels met witte asperges en omeletreepjes
Auteur

Schrijf een reactie

Pin It