Categorie, MoeilijkheidBeginner

Ik kan onwijs genieten van comfortfood, helemaal als je het in de vorm van een salade kan eten. Frisse salade, smaakvolle saus met een hartige bite dankzij het gehaktmengsel. De crunch van nachochips helpt enorm mee om het genot van dit recept te verhogen. Geen pakjes, geen zakjes, gewoon 100% lekker!

nacho salade met gehakt
Voor1 Portie
Bereiding30 min
Dit heb je nodig
 200 g Mager rundergehakt
 1 Rode paprika
 1 Ui
 1 Teentje knoflook
 2 Eetlepels tomatenpuree
 1 Theelepel paprikapoeder
 200 g IJsbergsla
 Tomaten en komkommer (zoveel als je wilt)
 75 g Mais
 50 g Griekse yoghurt (of gewone yoghurt)
 50 g Nachochips
 Peper, zout, knoflookpoeder en bieslook (mag ook gedroogd zijn)
Zo doen we dat
1

Snipper het uitje en de knoflook en fruit dit in een pan met een klein beetje olie. Ondertussen snij je de paprika, komkommer en tomaat in blokjes. Wanneer de ui glazig is geworden in de pan voeg je de gehakt toe en bak je dit rul.

2

Doe nu de tomatenpuree, paprikapoeder, peper en zout bij het gehakt en roer het goed door. Laat dit een tijdje bakken op laag vuren (af en toe roeren). Tot slot voeg je de paprika en mais toe en dit laat je een minuutje meebakken.

3

Verdeel de sla, komkommer en tomaat over de borden. Pak de yoghurt en voeg peper, zout, bieslook en knoflookpoeder toe. Roer het goed door.

4

Verdeel het gehaktmengsel over de salade en maak het af door wat kloddertjes yoghurtsaus te verdelen over het geheel. Leg nu een lekker handje nachochips op het bord en je bent klaar voor een heerlijk avondmaal!

Ingredients

Dit heb je nodig
 200 g Mager rundergehakt
 1 Rode paprika
 1 Ui
 1 Teentje knoflook
 2 Eetlepels tomatenpuree
 1 Theelepel paprikapoeder
 200 g IJsbergsla
 Tomaten en komkommer (zoveel als je wilt)
 75 g Mais
 50 g Griekse yoghurt (of gewone yoghurt)
 50 g Nachochips
 Peper, zout, knoflookpoeder en bieslook (mag ook gedroogd zijn)

Directions

Zo doen we dat
1

Snipper het uitje en de knoflook en fruit dit in een pan met een klein beetje olie. Ondertussen snij je de paprika, komkommer en tomaat in blokjes. Wanneer de ui glazig is geworden in de pan voeg je de gehakt toe en bak je dit rul.

2

Doe nu de tomatenpuree, paprikapoeder, peper en zout bij het gehakt en roer het goed door. Laat dit een tijdje bakken op laag vuren (af en toe roeren). Tot slot voeg je de paprika en mais toe en dit laat je een minuutje meebakken.

3

Verdeel de sla, komkommer en tomaat over de borden. Pak de yoghurt en voeg peper, zout, bieslook en knoflookpoeder toe. Roer het goed door.

4

Verdeel het gehaktmengsel over de salade en maak het af door wat kloddertjes yoghurtsaus te verdelen over het geheel. Leg nu een lekker handje nachochips op het bord en je bent klaar voor een heerlijk avondmaal!

Nacho salade met gehakt en frisse yoghurt saus
Auteur

Schrijf een reactie

Pin It