CategorieMoeilijkheidBeginner

Net als bij wraps, kun je met salade alle kanten op. Wanneer je eenmaal een aantal basisrecepten hebt gevonden die je erg lekker vind kun je combineren en verrijken zoveel als je wilt. Ikzelf hou er van om af en toe een salade te eten waarbij het gerecht een beetje lauw wordt van de warme ingrediënten (het klinkt viezer dan het is).

Salade met kip en kastanjechampignons
Voor2 Porties
Bereiding30 min
Dit hebben we nodig
 100 g Botersla (of andere slasoort)
 180 g Kipfilet (liefst scharrel of biologisch)
 175 g Kastanjechampignons
 Komkommer en tomaat (zoveel als je wil)
 2 Teentjes knoflook
 75 g Griekse Yoghurt
 Zout, peper, kerriepoeder en gedroogde bieslook
 1 Eetlepel olijfolie
Zo doen we dat
1

Pak een bakje en doe daar vervolgens de olijfolie in met peper, zout en kerriepoeder. Roer dit goed door en leg de kipfilet in het bakje (smeer even goed in). Snij de kastanjechampignons alvast in kwartjes.

2

Pak een grote hapjespan en zet die op hoog vuur. Als de pan heet genoeg is leg je de kipfilet in de pan en laat je deze even mooi bakken. Draai vervolgens de kipfilet om en doe een klein beetje olijfolie in de pan (naast de kipfilet) en fruit daar één gesneden teentje knoflook in. Nu is het tijd om de kastanjechampignons erbij te doen en lekker te roerbakken naast de kip (op half vuur).

3

Verdeel ondertussen de botersla op een bord en verrijk deze met gesneden tomaatjes en komkommer. Vergeet niet de kip en champignons in de gaten te houden trouwens! Ok, we gaan door want het is tijd voor een dressing (soort van). Doe de Griekse yoghurt in een bakje en doe daar een uitgeperst teentje knoflook bij, wat peper en zout en tot slot wat bieslook. Goed roeren! Heel hard (grapje). Verdeel wat 'kwakjes' van de saus tussen de sla/komkommer/tomaat op het bord.

4

Zijn de champignons en kip al klaar? Mooi, dan maken we het af! Snij de kip in mooie stukjes of reepjes, wat jij maar lekker vind. Verdeel dit over de salade en verdeel vervolgens de gebakken kastanjechampignons over de kip en salade. Eet lekker! Een echte comfortsalade!

Ingredients

Dit hebben we nodig
 100 g Botersla (of andere slasoort)
 180 g Kipfilet (liefst scharrel of biologisch)
 175 g Kastanjechampignons
 Komkommer en tomaat (zoveel als je wil)
 2 Teentjes knoflook
 75 g Griekse Yoghurt
 Zout, peper, kerriepoeder en gedroogde bieslook
 1 Eetlepel olijfolie

Directions

Zo doen we dat
1

Pak een bakje en doe daar vervolgens de olijfolie in met peper, zout en kerriepoeder. Roer dit goed door en leg de kipfilet in het bakje (smeer even goed in). Snij de kastanjechampignons alvast in kwartjes.

2

Pak een grote hapjespan en zet die op hoog vuur. Als de pan heet genoeg is leg je de kipfilet in de pan en laat je deze even mooi bakken. Draai vervolgens de kipfilet om en doe een klein beetje olijfolie in de pan (naast de kipfilet) en fruit daar één gesneden teentje knoflook in. Nu is het tijd om de kastanjechampignons erbij te doen en lekker te roerbakken naast de kip (op half vuur).

3

Verdeel ondertussen de botersla op een bord en verrijk deze met gesneden tomaatjes en komkommer. Vergeet niet de kip en champignons in de gaten te houden trouwens! Ok, we gaan door want het is tijd voor een dressing (soort van). Doe de Griekse yoghurt in een bakje en doe daar een uitgeperst teentje knoflook bij, wat peper en zout en tot slot wat bieslook. Goed roeren! Heel hard (grapje). Verdeel wat 'kwakjes' van de saus tussen de sla/komkommer/tomaat op het bord.

4

Zijn de champignons en kip al klaar? Mooi, dan maken we het af! Snij de kip in mooie stukjes of reepjes, wat jij maar lekker vind. Verdeel dit over de salade en verdeel vervolgens de gebakken kastanjechampignons over de kip en salade. Eet lekker! Een echte comfortsalade!

Lauwwarme salade met kip en kastanjechampignons
Auteur

Schrijf een reactie

Pin It