Salade met granaatappelpitjes, kalkoen en kerrie dressingWauw wat hebben we een lekker warm weekendje achter de rug. Wanneer het kwik tussen de 25 en 30 beland, begin ik altijd al gauw over salades te dromen. Salades met frisse tinten en toch ook wel een stevige bite erin, winnen dan meestal wel. Vandaar dit recept voor een salade met frisse granaatappelpitjes en kerrie dressing. De kalkoen levert een lekkere hartige bite in het gerecht en natuurlijk de nodige eiwitten! Het gerecht is erg makkelijk vegetarisch te maken natuurlijk, hoppa kalkoen weg en iets anders ervoor terug (gebakken tofu of tempeh) of gewoon niet.
Salade met basilicumdressing en rundertartaarNu het weer wat warmer wordt, merk ik aan mijzelf dat ik steeds vaker naar een salade grijp. Salades zijn lekker fris, gezond en je kan er zoveel verschillende soorten ingrediënten indoen! In dit geval heb ik het gegeten met een lekkere rundertartaar, maar dat hoeft natuurlijk niet. De dressing die ik heb gebruikt is simpel te maken en het recept kun je hier vinden.
Yoghurt basilicum dressingEen salade is voor mij pas echt een lekkere salade wanneer het aangemaakt is met een lekkere dressing. Nu is het erg makkelijk om een flesje dressing te kopen, maar de kans is groot dat je geconfronteerd wordt met allerlei toevoegingen en extra suikers. Daarnaast is het ook nog eens zo dat de wereld van dressings en sausjes een gigantische leuke wereld is om in te experimenteren. Dus bij deze het recept voor 100% zelfgemaakte yoghurt basilicum dressing.
Pastasaus van tomaten zonder pakjesIn mijn strijd tegen het koken uit pakjes en zakjes probeer ik steeds meer recepten om te zetten naar een eigen variant zonder toevoegingen. Deze keer is dat een 'basis' pastasaus, gemaakt van verse producten die ik zelf lekker vind in een basis pastasaus. Ik gebruik deze saus voor veel verschillende gerechten, waarbij je moet denken aan macaroni, pasta's met rode saus en natuurlijk een heerlijke zucchini parmigiana. Je kan deze saus aanpassen naar je eigen wensen. Worteltje erbij? Dat kan! Liever wat aubergine erdoor? Ja hoor, ga je gang. Dit is de basis en jij kan er een extra groot feest van maken!
Gevouwen omelet gevuld met roerbakgroentenToegegeven, op de foto zie je weinig van de vulling, maar geloof me het is er. Het is een super makkelijke manier om veel groenten binnen te krijgen met daarbij een dosis eiwit van de eitjes. Een gezond gerecht die ik het liefst in de middag eet. Tip trouwens, de ingrediënten voor de vulling in dit recept, kun je prima vervangen voor andere groentes die je nog over hebt. Het is namelijk nogal gek om een handje spinazie te kopen bijvoorbeeld.
Kip cashew met bloemkoolrijstIk ben gek op de buitenlandse keuken, dat mag geen geheim zijn. Sterker nog, het maakt me eigenlijk niet uit, uit welk land het gerecht komt, als het maar lekker is. Kip cashew is zo'n gerecht, die ik vooral heel mooi, lekker en fijn vind omdat je het op zoveel verschillende manieren klaar kan maken. Vandaar hier mijn variant, waarbij ik een klein beetje afwijk door bijvoorbeeld honing te gebruiken in plaats van palm of rietsuiker. Door bloemkoolrijst te gebruiken maak je er een lekker licht gerecht van maar krijg je een grote hoeveelheid groente binnen! Lekker makkelijk. Maar natuurlijk mag je ook rijst serveren bij de kip cashew.
Pasta pesto met kip en gepofte tomaatjesPasta is één van mijn favoriete gerechten. Je kan er zo ontzettend veel mee en eigenlijk alles uit de Italiaanse keuken spreekt mij aan. Daarnaast heb je de vrijheid het zo gezond en ongezond te maken als je zelf wilt.
Pesto alla GenoveseIk probeer zoveel mogelijk te voorkomen dat ik uit pakjes of potjes kook. Hiermee bedoel ik voornamelijk sausjes, dipjes, gerechtpakketjes, etc. Pesto is hier een mooi voorbeeld van, want wat is nou lekkerder dan pesto zelf maken. Ik ben van mening dat geen enkel potje pesto het haalt qua smaak tegenover zelfgemaakte verse pesto!
Biefstuk tagliata met rucola en knoflookchampignonsSimpel is soms wel zo lekker. Ikzelf ben een groot fan van simpel met veel smaak en het mag er daarnaast ook wel een beetje zo uitzien alsof je in een restaurant zit te eten. Op de foto ben ik een belangrijk ingrediënt vergeten die ik wel in het recept noem.
1 2 3
Pin It